Frank Smulders

Frank Smulders

Frank Smulders

Teammanager

Ik kwam in aanraking met de BMX sport zoals velen onder ons. Doordat onze 3 kinderen Koen, Laura en Merel deze sport uitoefenden wilde ik niet aan de zijlijn staan te wachten.

De handen uit de mouwen en meehelpen was het idee en zo werd ik, na een trainerscursus bij de KNWU, trainer bij FCV Wycross. En wat later, op het moment dat Laura en Merel in het Meybo bmxteam actief waren werd ik monteur binnen dit team tijdens de wedstrijdweekeinden.  

In 2011 werd ik teammanager en nu, in 2020, ben ik nog steeds teammanager van het TEAMTVEsport. 

Na eerst het jeugdteam geleid te hebben, groeide het TEAMTVESport van een jeugdteam door naar een professioneel merkenteam en werd in 2016 zelfs een officieel UCI team, het eerste in Nederland.
Een eerste professioneel Team naast het nationale team van de KNWU. 
Een vergelijkbare beweging, de ontwikkeling van merkenteams naast een nationaal team, werd jaren eerder binnen de schaatssport in Nederland doorgevoerd onder aanvoering van Rintje Ritsma.

In de seizoenen die volgden zijn met de teamleden van het TEAMTVESport vele nationaal, maar ook internationale prijzen behaald. 

Een greep uit de BMX hoogtepunten: 
Als vader:
De bronzen medaille in Londen en het werledkampioenschap en tweede plaats voor Laura en Merle in Baku, Azerbeidzjan.

Als teammanager.
2016. Deelname van twee teamleden aan de Olympische Spelen van Rio d Janeiro.
Laura Smulders (NL) en Elke Vanhoof (B) wisten een finaleplaats in de wedstrijd te behalen. Een val in deze finale verhinderde een herhaling van Londen 2012.

2018. De Elite women BMX wereldtitel en het vice wereldkampioenschap (1 en 2) voor Laura en Merel Smulders in 2018 in BAKU.
Verder vier jaar op rij, 2016-2020 op kop van de wereldranglijst en de overwinning van de eindranking door Laura Smulders.
Niet te vergeten een nationaal kampioenschap voor Wouter Segers bij de Elite men in Belgie in 2019. 

Nu dit najaar, na een sportief “sabbatical” door de COVID19 pandemie, wordt gewerkt aan het voorbereiden en werken aan de nieuwe sportieve doelen voor 2021.
Met als sportieve hoofddoelen de Olympische Spelene van Tokyo en het wereldkampioenschap in eigen land, lokatie het BMX mekka Nationaal Sportcentrum Papendal.   

Ik vind het nog steeds een genot om als Teammanager, samen met ons management, onze teamleden zodanig te faciliteren dat zij met passie en plezier kunnen werken aan hun persoonlijke sportieve doelen. 
Van nationaal tot internationaal, zelfs Olympisch niveau.