Bekijk alle wedstrijdenNederlands Kampioenschap, Papendal

Nederlands Kampioenschap, Papendal

zondag 11 oktober 2020

Het Nederlandse kampioenschap werd op de baan van Papendal verreden. In verband met Covid 19 waren er zware maatregelen getroffen.

De kampioensklassen, Junioren en Elite dames en heren, werden verreden en daarnaast vanuit de Challenge klasses mochten enkel de jongens en meiden 15/16 jaar racen. Dat was een behoorlijke domper voor alle andere challenge rijders. De breedtesport kon zo hun niet rijden op de toplocatie Papendal met zijn nieuwe 5 meter startheuvel.
Ook nu waren van ons team Sem Lourensen (1e jaars Junior Men) en Merel en Laura Smulders (Elite Women) aanwezig als rijders. Als teamcoach was Klavs Lisovskis vanuit Letland aanwezig. Jan Segers onze mecanicien verzorgde de techniek.

We hebben ondanks alles een mooie wedstrijd gezien met een 5e plaats voor Sem in de finale bij de Junior Men. Bij de Elite Women behaalden we met Laura en Merel een 'een-tweetje'. Laura opnieuw Nederlands Kampioen voor de 7e keer.