Wouter Segers

Wouter Segers

Wouter Segers

Elite Men

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Wouter Segers, 24 jaar oud en wonende in Beerse (België). Ik kom uit een gezin met 3 kinderen. Ik heb nog een jongere broer Sander en oudere zus Laura. De sport mindset heb ik van mijn vader mee gekregen. Hij heeft in z’n jongere jaren altijd aan motorcross gedaan. Toen ik dan rond mijn 9 jaar geïnteresseerd raakte door de bmx sport was hij ook de eerste om me hierin aan te moedigen. Vanaf dag 1 hebben m'n beide ouders mij volledig gesteund in de sport.

 

Eens begonnen was ik niet meer te stoppen en sindsdien heb ik de bmx microbe te pakken. Heel de zomer lang naar de trainingen gaan en deelnemen aan bmx kampen, veel beter kon het niet zijn voor mij! Het mooie groene gras in de tuin is dan ook niet heel lang mooi groen gebleven, beetje bij beetje begon het meer op een bmx parcours te lijken. Er was niets leuker dan bergjes schuppen met vrienden en die dan uit te proberen, steeds verder en hoger uiteraard. Er was nooit geen druk van thuis uit, het was fietsen omdat ik het graag deed! Dat is tot op de dag van vandaag nog steeds het geval.

 

Als opleiding heb ik Mechanische vormgevingstechnieken gedaan, hiermee treed ik in de voetsporen van men vader. We hebben een eigen zaak in CNC frezen en draaien. Op m'n 19 ben ik dan ook bij in de zaak gestapt. Dit was niet alleen heel leuk werk om te doen, het was ook nog eens de ideale combinatie met de sport. Zo kan ik mijn uren zelf inplannen en m'n trainingen doen wanneer ik wil. De bmx sport laat me ook niet los op de werkvloer. We maken verschillende onderdelen voor de fiets met als belangrijkste de HSX naven van BMX24SEVEN.

 

Zes jaar in m'n elite carrière heb ik al een aantal mooie prestaties bij elkaar kunnen rijden. Dat is ook waar ik men motivatie haal, trainen is leuk maar een goed resultaat halen is waar ik het uiteindelijk voor doe.

Volg me op instagram

Volg me op Facebook 

Wouter Segers