Merel Smulders

Merel Smulders

Merel Smulders

Elite Women

“Ik wil dat ook! Ik wil dat ook!”

Let me introduce myself. Mijn naam Merel Smulders.Ik ben geboren op 23 Januari 1998 in het mooie kleine dorpje Horssen. Ik heb twee liefdevolle ouders en een oudere broer Koen en zus Laura. Mijn ouders zijn altijd fanatieke sporters geweest. Vooral mijn vader. Hij is met mountainbiken, motorcross en wielrennen waarschijnlijk toch net de meer sportievere van de twee. Waarschijnlijk ook een van de redenen waarom Koen en Laura vroeger waren begonnen met BMX. Ik was toen nog te jong, waardoor het voor mij bleef bij kijken. Eenmaal oud en wijs genoeg, meisje van 6 jaar, mocht ik het dan ook eindelijk proberen. Zo ben ook ik de BMX-wereld ingerold.

“Moet dat echt? Ik heb echt geen zin….”

Een nogal lastige puber, die niet goed wist wat ze wilde. Of zoals ik er altijd naar kijk. Ik wist wel wat ik wilde, maar dat was gewoon alles. En dan tegelijk. Ik wilde leuke dingen doen met vriendinnen, mee naar feestjes en geen verjaardag missen. Aan de andere kant wilde ik op zich wel trainen, als ik er zin in had, en in de weekenden wedstrijden fietsen. Hierdoor was het niet altijd even gezellig thuis, aangezien mijn vader ook mijn trainer was. Lekker complicated, am I right?! Mijn vader hield me aan mn afspraak als goed clublid de trainingen te volgen terwijl ik niet altijd zin had. Uiteindelijk was ik dan wel weer blij dat ik weer was geweest. Ik had in die periode zoals gezegd een heel brede belangstelling voor andere zaken. (-;
Bij mij kwam er pas echt verandering in toen ik voor het eerst mocht fietsen op een Supercross baan, de supercross baan op Papendal. De heuvel waar we vanaf racen is daar 8 meter hoog, vergeleken met een normale heuvel die 3 tot 5 meter hoog is. De bulten zijn groter en de snelheid ligt veel hoger, waar ik meteen al kriebels van kreeg toen ik ernaar keek. Veel meiden haken hier juist bij af, voor mij was dit de grootste aantrekkingskracht.

Het heden

Het is nu ongeveer 10 jaar later en ik mag mezelf een topsporter noemen binnen de sport BMX. Ik zeg niet dat mijn mindset helemaal is veranderd, want ik wil nog steeds heel veel. Ook tegelijk. Alleen kan ik het al wel iets beter prioritiseren, maar dat is dan weer een mooi onderwerp voor een ander verhaal. Naast BMX heb ik een diploma Marketing & Communicatie behaald op mbo-niveau 4 en ben nu bezig op de HBO met de opleiding Rechten. Mijn grootste sportieve doel is nu het in 2021 deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokyo en daarna het wereldkampioenschap in eigen land, lokatie Nationaal Sportcentrum Papendal.

Volg me op instagram

Volg me op Facebook 

Merel Smulders