Laura Smulders

Laura Smulders

Laura Smulders

Elite Women

“Wijchen is waar het allemaal begon!”

Mijn naam is Laura Smulders en ik BMX sinds 2000. Ik was ongeveer 6 jaar toen ik met fietsen begon. Met mijn oudere broer (Koen), op de baan in Wijchen. Samen met mijn vader en Koen ben ik eerst gaan verkennen, bij een kennis gaan kijken. Zij hadden een BMX-wedstrijd in Doetinchem. Na het zien van dit alles, vonden we het zo gaaf, dat we meteen op zoek zijn gegaan naar de dichtstbijzijnde vereniging.  
Dit was voor ons FCV Wycross in Wijchen. Zelf ben ik geboren in Nijmegen en we woonden in Horssen, dus Wijchen was voor ons een logische keuze. 

“Mijn eerste echte titel!”

In 2005 wist ik voor het eerst een Nederlandse titel te winnen. Dit was mijn eerste, echte titel !
BMX is een fantastische sport en wat ik zo geweldig vind aan deze sport, is de snelheid en de grote sprongen. De kick die het me geeft, om met zeven andere meiden te strijden om de winst, is niet te omschrijven. Ik heb ook altijd de drive gehad om eerste te zijn… Winnen zit in me !
Sinds 2012 rijd ik bij de Elite Women. In mijn eerste jaar pakte ik meteen de bronzen medaille in Londen.
Voor mij blijft dat nog steeds mijn mooiste prestatie. Ik was eerstejaars en niemand, inclusief mezelf, had dit van te voren verwacht.

“Goud zit er gewoon in!”

Na vele titels is er uiteraard nog steeds één droom. Dat is een gouden medaille op de Olympische Spelen. De Spelen in de BMX-sport zijn sinds 2008, het hoogst haalbare in onze sport en die heb ik al twee keer mogen meemaken. Na zes seizoenen en twee Spelen, weet ik gewoon dat goud er in zit. In Rio was ik dichtbij, maar heb ik het net niet gehaald. Maar ik weet wat ik te kort kwam en daar werken we nu hard aan.
“Op naar Tokyo, 2021!!!”

Volg me op instagram

Volg me op Facebook 

Laura Smulders